Activități

Realizări profesionale

Suntem prezenți la cele mai importante evenimente

Aplicăm ultimele tehnici operatorii

Doctorii Ozana și Cristian Moraru au fost prezenți la cele mai importante congrese și conferințe internaționale în 2016, reprezentând cu mândrie Clinica Oculus și România.

foto-cristian-moraru

Fondatorul Clinicii Oculus

Clinica Oculus (1996 - prezent)

Prezență activă la congresele de specialitate

Clinica Oculus

Activități și participări la evenimente interne / internaționale

3-6 Octombrie 2018 (Sinaia, România) - Congresul Societății Române de Oftalmologie

În perioada 3-6 octombrie 2018 s-a desfășurat la Sinaia Congresul anual, cu participare internațională, al Societății Române de Oftalmologie, de la Sinaia, la care Clinica Oculus a participat cu tot colectivul de medici.

Dr. Ozana Moraru a prezentat mai multe lucrări științifice in simpozionul dedicat noilor tipuri de cristaline artificiale “pre-încărcate” și în cel dedicat transplantului de cornee, precum și in sesiunile de cataracta, de patologie corneeană și cea de imagistică oculară, unde a fost și moderator al sesiunii, având drept co-moderatori medici cunoscuți din Danemarca, Grecia și Egipt.

20-27 Septembrie 2018 (Viena, Austria) - Congresul ESCRS (European Society of Cataract and Refractive Surgeons)

O parte din medicii clinicii Oculus – Dr. Ozana și #Dr.CristianMoraru, Dr. Mădălina Iliescu și Dr. Mugur Frone – au participat în perioada 20-27 Septembrie 2018 la cel mai important congres anual de chirurgie a polului anterior ocular, Congresul ESCRS (European Society of Cataract and Refractive Surgeons), asociat și cu Congresul EuCornea, care au avut loc la Viena – Austria.

Temele de interes pentru medicii români au fost în special chirurgia corneeană, a Transplantului de cornee și a Keratoconusului, precum și chirurgia refractivă și tehnologia FemtoLaser in operațiile de cataractă și de vicii de refracție (miopie, hipermetropie și astigmatism).

Dr. Ozana Moraru a avut și câteva prezentări științifice importante: o prezentare e-Poster pe tema operațiilor complexe „triple procedures” cu transplant lamelar DSAEK, o lucrare tip simpozion, având ca subiect operația de cataractă hipermatură intumescentă cu ajutorul FemtoLaserului și o lucrare tip Free Papers, pe tema tomografiei intraoperatorii live în chirurgia polului anterior ocular.

Aceasta din urmă a câștigat și titlul de “Cea mai bună lucrare la categoria Imagistica oculară” din cadrul tronsonului dedicat acestei teme al Congresului.

Dr. Mădălina Iliescu și co-autorii #Dr.CristianMoraru și Dr. Ozana Moraru, au avut și o prezentare tip e-Poster, pe tema evoluției și tratamentului glaucomului la pacienții cu transplant cornean lamelar posterior.

6-9 Septembrie 2018 (Montreal, Canada) - International Congress of Glaucoma Surgery (ICGS)

Dr. Ozana și #Dr.CristianMoraru au participat in perioada 6-9 Septembrie 2018 la International Congress of Glaucoma Surgery (ICGS), care a avut loc în acest an la Montreal, Canada.

Dintre temele cel mai intens discutate la acest congres au fost tehnicile chirurgicale micro-invazive în glaucom, tratamentele Laser și implantarea de micro-sunturi in glaucomul ce necesita operație, precum și posibilul eșec al operațiilor de glaucom, atât cele “clasice”, cât și cele moderne, eșec determinat de folosirea îndelungată de către pacient a picăturilor anti-glaucomatoase.

21-23 Iunie 2018 (Paestum-Salerno, Italia) - Congresul Internațional de Cornee, Celule Stem și Suprafață oculară

Dr. Ozana Moraru, #Dr.CristianMoraru și Dr. Mădălina Iliescu au participat în perioada 21-23 Iunie 2018 la Congresul Internațional de Cornee, Celule Stem și Suprafață oculară, de la Paestum-Salerno, Italia. Temele abordate au variat de la afecțiuni medicale și chirurgicale corneene, până la cele mai noi tehnici de transplante de cornee.

14-16 Mai 2018 (Moscova, Rusia) - Conferinta Ziemer Academy

Dr. Ozana și #Dr.Cristian Moraru au participat în zilele de 14-16 mai 2018 la Conferința Ziemer Academy, de la Moscova, unde au fost prezentate și dezbătute ultimele noutăți în chirurgia transplantului de cornee și în chirurgia cataractei, prin tehnologia FemtoLaser, cu ajutorul femtolaserului Ziemer Z8.

14-17 Martie 2018 (Brașov, România) - Congresul Internațional al Societății Române de Glaucom (SRG)

În perioada 14-17 Martie 2018, o parte din medicii Clinicii Oculus a participat la Congresul Internațional al Societății Române de Glaucom (SRG), care a avut loc la Poiana Brașov. Dr. Ozana Moraru, #Dr.CristianMoraru și Dr. Mădălina Iliescu au fost și prezentatori și moderatori în mai multe rânduri la acest congres, lucrările prezentate de aceștia fiind extrase în special din experiența proprie în patologia atât de complexă legată de glaucom.

iunie 2017 - Transplant de cornee lamelar anterior DALK (Deep Anterior Lamellar Keratoplasty), efectuat de Dr. Cristian Moraru

Vă prezentăm aici un transplant de cornee lamelar anterior DALK (Deep Anterior Lamellar Keratoplasty), efectuat de Dr. #CristianMoraru la o pacientă cu Keratoconus foarte avansat (stadiul IV), zilele trecute, la #CentrulOftalmologicOculus.

Ca toate transplantele lamelare, și acesta are avantaje nete față de cel perforant:
– se lucrează pe ochi „închis”, deci fără riscul de temut al hemoragiei expulzive, care poate exista în transplantul perforant;
– putându-se realiza pe un diametru mai mare (pentru ca e doar anterior, fără afectarea endoteliului pacientului), sutura se face periferic, ceea ce face ca dioptriile postoperatorii să fie mai mici și să se stabilizeze mai repede, cu recuperarea funcțională a vederii mai rapidă decât în transplantul perforant;
– cel mai mare avantaj, însă, este păstrarea completă a endoteliului propriu al pacientului, care este un endoteliu sănătos, cu celule multe și corecte morfologic – prin acest lucru nu numai ca se prelungește foarte mult durata de viață a transplantului, dar și scade foarte mult riscul de respingere a acestuia.

#transplantdecornee
#keratoconus

14 iunie 2017 - Dr. CristianMoraru a realizat două transplante perforante, dintre care unul de tip ``Mushroom``

Azi a fost prima zi în care la #CentrulOftalmogicOculus s-au efectuat, pe lângă câteva operații de cataractă, prin metoda Z-FLACS (Z8 FemtoLaser Assisted Cataract Surgery) și operații de transplant de cornee prin metoda FemtoLaser, metodă pe care o întâlnim doar în câteva centre de excelență din Europa!

#DrCristianMoraru a realizat două transplante perforante, dintre care unul de tip „Mushroom”.
Precizia cu care Laserul pregătește grefonul și „taie” corneea primitorului este mult superioară trepanelor clasice, oferind pacientului o operație mai sigură și cu rezultate refractive mult mai bune, prin poziționarea perfectă între grefon și „gazda” primitoare a transplantului.

#tehnologieinoftalmologie
#transplantdecornee
#operatiedecataracta

9 iunie 2017 - Conferință internațională Barcelona

#DrCristianMoraru a participat în perioada 8-9 Iunie 2017, la Barcelona, la o conferință internațională având ca subiecte de dezbatere dezvoltarea tehnologiei în oftalmologie și aportul ei în chirurgia oculară.

În fața a peste o sută de auditori, Dr. Moraru a prezentat o lucrare de sinteză pe tema cristalinelor artificiale multifocale și trifocale recomandate în chirurgia refractivă și în chirurgia cataractei.

24-27 mai 2017 - Congresul Internațional al Societății Italiene de Oftalmologie

#DrOzanaMoraru și #DrCristianMoraru au participat în luna mai la Congresul Internațional al Societății Italiene de Oftalmologie, invitați ca speakeri, în calitate de KOLs („Key Opinion Leaders”), la un simpozion pe tema cristalinelor artificiale „premium”, alături de cunoscuți chirurgi din Italia, Germania, Irlanda, Slovacia și Franța.

Una din lucrările prezentate de medicii români s-a referit la cristalinele artificiale cu focusare crescută, lucrare urmată de dezbateri și comentarii foarte interesante pe această temă.

aprilie 2017 (Zurich, Elveția) - Schimb de experiență la clinica Prof. Teo Seiler

Dr. Cristian Moraru a participat la sfârșitul lunii Martie, la Zürich – Elveția, in clinica Prof. Teo Seiler, la un schimb de experiență chirurgicală pe tema transplantelor de cornee efectuate cu Laserul Femtosecunda (FemtoLaser).

1 martie 2017 - Dr. Cristian Moraru operează un caz extrem de complicat

Unul dintre cele trei transplante de cornee operate la început de primăvară (pe 1martie 2017) la #CentrulOftalmologicOculus a fost un caz deosebit de complicat, după alte două transplante anterioare, respinse și intens vascularizate, cu recentă iminență de perforare a globului ocular. Pacientul fusese operat și de cataractă complicată, cu implant de cristalin artificial, în urmă cu câțiva ani, odată cu al doilea transplant.
Totul a plecat de la o keratită herpetică extrem de agresivă, apărută în urmă cu doar câțiva ani!
Operația efectuată de Dr. #CristianMoraru a constat în explantarea cristalinului artificial, care era malpoziționat și determina inflamație cronică, vitrectomie locală, extirparea membranelor fibroase inflamatorii și transplant perforant de cornee.
Operația a decurs foarte bine, dar așteptăm și o evoluție postoperatorie bună și de acum încolo, pe termen scurt și lung.

 

2016 (11 și 12 Noiembrie 2016, Limassol - Cipru) - Congresul Societății Oftalmologice Cipriote

Medicii Clinicii Oculus, Dr. Ozana și Cristian Moraru au participat în zilele de 11 și 12 Noiembrie 2016, la Congresul Societății Oftalmologice Cipriote, de la Limassol – Cipru, unde au fost invitați ca speakeri internaționali pentru doua teme chirurgicale de mare interes: „Avantajele Tehnologiei FemtoLaser în operațiile dificile de cataracta” și „Dificultăți și posibile complicații intraopertaorii în operația de cataracta pe ochii cu dimensiuni și dioptrii extreme.

dr-cristian-moraru-limassol

2016 (28 octombrie, Milano, Italia) - Videocattarattarefrattiva 2016.

În perioada 28-30 Octombrie 2016, Dr. Ozana și Cristian Moraru au fost invitați, pentru al patrulea an consecutiv, la cel mai mare congres internațional de chirurgie oculară din Italia, Videocattarattarefrattiva 2016.

În cadrul programului, Dr. Moraru au prezentat trei lucrări și filme video pe tema posibilelor incidente intraoperatorii și modalități de prevenire sau rezolvare a lor, precum și pe tema ultimului tip de cristalin artificial care permite pacientului cu cataractă să nu mai poarte ochelari după operație, nici la distanță, nici la aproape (cristaline EDOF – Enhanced Depth of Focus).

De asemenea, Dr. Moraru au fost invitați să modereze la acest congres mai multe sesiuni de prezentări stiințifice și sesiuni de chirurgie Live.

În urmă cu un an, la ediția Videocattarattarefrattiva 2015, Clinica Oculus a fost gazda uneia din sesiunile de chirurgie Live ale acestui congres, transmise în direct la Milano, iar operațiile efectuate atunci de doctorii Moraru au fost apreciate pentru acuratețea lor și inovațiile de tehnica pe care le aduceau.

dr-ozana-cristian-moraru-videocattarattarefrattiva

2016 (octombrie)

Dr. Cristian Moraru a operat în această săptămână două transplante de cornee lamelare, după cea mai modernă tehnică chirurgicală, UT-DSAEK, sub monitorizare tomografică Live, cu ajutorul sistemului EnFocus Ultra Deep OCT, recent instalat în Clinica Oculus.

Acest sistem, unic în România și în Europa de Est (prezent, de altfel, doar în două centre din Europa), este un tomograf intra-operator ce se atașează la microscopul operator și ajută chirurgul să vizualizeze în timp real, Live, structurile ochiului asupra cărora se operează, având o rezoluție de sub 10 microni și o penetrabilitate de până la 11 mm! Utilitatea lui este maximă în cazul operațiilor de transplante de cornee și în operații retiniene pe zona maculară.

cristian-moraru-operatie

2016 (7 - 10 octombrie) - Congresul SRO

Toți medicii Clinicii Oculus sunt prezenți zilele acestea la Sinaia, unde s-a desfășurat al XV-lea Congres al Societății Române de Oftalmologie. În prima zi, dintre cele două lucrări, una a fost pe tema tehnologiei FemtoLaser în cazurile dificile de cataractă (Dr. Cristian Moraru și Dr. Ozana Moraru).

rso-sinaia-2016

2016 (14 - 20 septembrie) - Congresul ESCRS

Dr. Cristian Moraru a participat alături de colectivul Clinicii Oculus și în acest an la cel mai mare eveniment european de specialitate, Congresul ESCRS, care a avut loc în Copenhaga – Danemarca, în perioada 08-14 septembrie 2016.

cristian-moraru-congresul-escrs-copenhaga

2016 (13 septembrie) - Expoziție ESCRS

Unul din lucrurile cele mai interesante de la un eveniment de anvergura Congresului ESCRS (European Cataract and Refractive Surgeons), este vizitarea zonei de expoziție și standuri ale producătorilor din întreaga lume, din domeniul oftalmologiei. Aici, doctorul Cristian Moraru și echipa Oculus care l-a însoțit au văzut ultimele noutăți din domeniu, atât ca tratamente medicale, cât și ca aparate de diagnostic sau aparatura chirurgicală, librării de specialitate, zone de prezentare practică a utilizării unui aparat, sau chiar de realizare a unor operații.

escrs-prezenta-cristian-moraru-la-expozitie

2016 (iulie)

Zilele acestea s-a implementat la Clinica Oculus sistemul de ghidaj computerizat cu aberometrie intraoperatorie ORA.
Prin acest sistem se fac măsurători biometrice direct în timpul operației de cataractă, înainte de a introduce cristalinul artificial, pentru a ne da o valoare dioptrică a acestuia cat mai aproape de realitate, în scopul de a obține refracție postoperatorie cat mai aproape de zero (sau de refracția-țintă dorită). Astfel, se elimină aproape în totalitate micile erori posibile de măsurători oculare, dinainte de operație.

oculus-sistem-de-ghidaj-computerizat

2016 (24 iunie) - Multifocal Intraocular Lenses in Clinical Practice Conference

Dr. Ozana și Cristian Moraru au participat, în calitate de invitați KOL („Key Oppinion Leaders – lideri de opinie), la Conferința internațională „Multifocal Intraocular Lenses in Clinical Practice”, unde au prezentat propria experiență cu cele mai noi tipuri de cristaline multifocale, atât în operația de cataractă, cât și la pacienții prezbiți care doresc sa nu mai poarte ochelari.

ozana-si-cristian-moraru-frankfurt-2016

2016 (4 - 7 iunie) - Congresului International al Societății Oftalmologice Sârbe

Zilele acestea, in cadrul Congresului International al Societății Oftalmologice Sârbe, a avut loc simpozionul Societății Sud-est Europene de Cataractă si Chirurgie Refractivă, unde Dr. Ozana si Cristian Moraru au fost invitați sa susțină cateva prezentări științifice pe tema experienței acumulate in tehnica Femto-laser de operare a cazurilor dificile de cataractă, precum și pe tema operațiilor pe ochi de dimensiuni speciale, cu dioptrii extreme.

După simpozion, a urmat ședința de stabilire a strategiei de re-lansare la nivel european a SSECCR, în care doctorii Ozana și Cristian Moraru au fost invitați să se implice din partea României.

dr-cristian-moraru-belgrad-2016

2016 (24 mai) - Operație de transplant de celule stem

Azi la Oculus a fost o zi lungă in ambele săli de operații, dar cea mai interesantă intervenție chirurgicală a avut loc în sala 2, unde Dr. Cristian Moraru, alături de Dr. Maria Alexandra Constantin au efectuat o operație de transplant de celule stem, ca prim pas înainte de transplant de cornee, la un pacient cu arsura corneană cu var.

cristian-moraru-operatie-de-transplant-de-celule-stem

2016 (9 aprilie) - Clinica Oculus a fost nominalizată și a câștigat Premiul categoriei ``Innovation in Health and Private Management``

Clinica Oculus a fost nominalizată și a câștigat Premiul categoriei „Innovation in Health and Private Management”, din cadrul ediției a doua a evenimentului dedicat activității medicale și inovațiilor din medicina românească, „Innovation in Health Awards”.

La Festivitatea de premiere, care a avut loc aseară, la Hotel Sheraton – București, au fost prezenți Dr. Ozana și Dr. Cristian Moraru, care au fost felicitați și invitați să țină un discurs în fața a aproximativ 300 de medici din țară și invitați din străinătate.

oculus-castigator-innovation-in-health-awards

2016 (ianuarie) - Operații transplant de cornee

Pe lângă „obișnuitele” cataracte (și un caz interesant de explantare de Iris artificial), Dr. Ozana și Cristian Moraru au efectuat trei transplante perforante de cornee, toate la pacienți în vârstă, care aveau vedere foarte scăzută din cauza corneei complet opace.

La sfârșitul intervențiilor, ochii erau „curați” și frumoși, datorită grefoanelor (corneea – donor) perfect transparente.

cristian-moraru-transplant-de-cornee

2015 (octombrie) - Centurion Council Meeting

Dr. Ozana Moraru și Dr. Cristian Moraru au participat la a treia ediție a Centurion Council Meeting, una din întâlnirile anuale foarte importante în care „Key Oppinion Leaders” se intalnesc spre a-si impartasi experienta si a trasa reguli sau indicatii intr-un anume domeniu al oftalmo-chirurgiei.centurion-council-meeting

2013 (mai) - Primul Congres Internațional de FemtoLaser

Doctorii Ozana si Cristian Moraru, felicitați la Primul Congres Internațional de FemtoLaser (Sienna – Italia, mai 2013) si primind Diploma pentru întreaga contribuție adusă la noua tehnologie FLACS (FemtoLaser Assisted Cataract Surgery), de la Prof. Roberto Bellucci, Președintele ESCRS (European Society of Cataract and Refractive Surgery).

cristian-moraru-primul-congres-international-femtolaser

GDPR
× Acest site folosește Cookies. Vă rugăm să luați la cunoștință Politica de utilizare a Cookies care descrie cum folosim Cookies. Puteți dezactiva toate Cookies din browser-ul dumneavoastră conform celor menționate în Politica de utilizare a Cookies. Operatorul a pus la dispoziția Utilizatorului și funcționalitatea de a bloca toate Cookies în afară de cele esențiale pentru funcționarea corectă a Site-ului. Setarea este disponibilă apăsând pe butonul [GDPR]. De acord Nu vreau