Doctorii Ozana și Cristian Moraru au fost prezenți la cele mai importante congrese și conferințe internaționale în 2016, reprezentând cu mândrie Clinica Oculus și România.
Website oficial
Website oficial
Realizări profesionale
Aplicăm ultimele tehnici operatorii
Doctorii Ozana și Cristian Moraru au fost prezenți la cele mai importante congrese și conferințe internaționale în 2016, reprezentând cu mândrie Clinica Oculus și România.
Dr. Ozana Moraru a prezentat mai multe lucrări științifice in simpozionul dedicat noilor tipuri de cristaline artificiale “pre-încărcate” și în cel dedicat transplantului de cornee, precum și in sesiunile de cataracta, de patologie corneeană și cea de imagistică oculară, unde a fost și moderator al sesiunii, având drept co-moderatori medici cunoscuți din Danemarca, Grecia și Egipt.
Temele de interes pentru medicii români au fost în special chirurgia corneeană, a Transplantului de cornee și a Keratoconusului, precum și chirurgia refractivă și tehnologia FemtoLaser in operațiile de cataractă și de vicii de refracție (miopie, hipermetropie și astigmatism).
Dr. Ozana Moraru a avut și câteva prezentări științifice importante: o prezentare e-Poster pe tema operațiilor complexe „triple procedures” cu transplant lamelar DSAEK, o lucrare tip simpozion, având ca subiect operația de cataractă hipermatură intumescentă cu ajutorul FemtoLaserului și o lucrare tip Free Papers, pe tema tomografiei intraoperatorii live în chirurgia polului anterior ocular.
Aceasta din urmă a câștigat și titlul de “Cea mai bună lucrare la categoria Imagistica oculară” din cadrul tronsonului dedicat acestei teme al Congresului.
Dr. Mădălina Iliescu și co-autorii #Dr.CristianMoraru și Dr. Ozana Moraru, au avut și o prezentare tip e-Poster, pe tema evoluției și tratamentului glaucomului la pacienții cu transplant cornean lamelar posterior.
Dintre temele cel mai intens discutate la acest congres au fost tehnicile chirurgicale micro-invazive în glaucom, tratamentele Laser și implantarea de micro-sunturi in glaucomul ce necesita operație, precum și posibilul eșec al operațiilor de glaucom, atât cele “clasice”, cât și cele moderne, eșec determinat de folosirea îndelungată de către pacient a picăturilor anti-glaucomatoase.
Ca toate transplantele lamelare, și acesta are avantaje nete față de cel perforant:
– se lucrează pe ochi „închis”, deci fără riscul de temut al hemoragiei expulzive, care poate exista în transplantul perforant;
– putându-se realiza pe un diametru mai mare (pentru ca e doar anterior, fără afectarea endoteliului pacientului), sutura se face periferic, ceea ce face ca dioptriile postoperatorii să fie mai mici și să se stabilizeze mai repede, cu recuperarea funcțională a vederii mai rapidă decât în transplantul perforant;
– cel mai mare avantaj, însă, este păstrarea completă a endoteliului propriu al pacientului, care este un endoteliu sănătos, cu celule multe și corecte morfologic – prin acest lucru nu numai ca se prelungește foarte mult durata de viață a transplantului, dar și scade foarte mult riscul de respingere a acestuia.
#transplantdecornee
#keratoconus
#DrCristianMoraru a realizat două transplante perforante, dintre care unul de tip „Mushroom”.
Precizia cu care Laserul pregătește grefonul și „taie” corneea primitorului este mult superioară trepanelor clasice, oferind pacientului o operație mai sigură și cu rezultate refractive mult mai bune, prin poziționarea perfectă între grefon și „gazda” primitoare a transplantului.
#tehnologieinoftalmologie
#transplantdecornee
#operatiedecataracta
În fața a peste o sută de auditori, Dr. Moraru a prezentat o lucrare de sinteză pe tema cristalinelor artificiale multifocale și trifocale recomandate în chirurgia refractivă și în chirurgia cataractei.
Una din lucrările prezentate de medicii români s-a referit la cristalinele artificiale cu focusare crescută, lucrare urmată de dezbateri și comentarii foarte interesante pe această temă.
În cadrul programului, Dr. Moraru au prezentat trei lucrări și filme video pe tema posibilelor incidente intraoperatorii și modalități de prevenire sau rezolvare a lor, precum și pe tema ultimului tip de cristalin artificial care permite pacientului cu cataractă să nu mai poarte ochelari după operație, nici la distanță, nici la aproape (cristaline EDOF – Enhanced Depth of Focus).
De asemenea, Dr. Moraru au fost invitați să modereze la acest congres mai multe sesiuni de prezentări stiințifice și sesiuni de chirurgie Live.
În urmă cu un an, la ediția Videocattarattarefrattiva 2015, Clinica Oculus a fost gazda uneia din sesiunile de chirurgie Live ale acestui congres, transmise în direct la Milano, iar operațiile efectuate atunci de doctorii Moraru au fost apreciate pentru acuratețea lor și inovațiile de tehnica pe care le aduceau.
Acest sistem, unic în România și în Europa de Est (prezent, de altfel, doar în două centre din Europa), este un tomograf intra-operator ce se atașează la microscopul operator și ajută chirurgul să vizualizeze în timp real, Live, structurile ochiului asupra cărora se operează, având o rezoluție de sub 10 microni și o penetrabilitate de până la 11 mm! Utilitatea lui este maximă în cazul operațiilor de transplante de cornee și în operații retiniene pe zona maculară.
După simpozion, a urmat ședința de stabilire a strategiei de re-lansare la nivel european a SSECCR, în care doctorii Ozana și Cristian Moraru au fost invitați să se implice din partea României.
La Festivitatea de premiere, care a avut loc aseară, la Hotel Sheraton – București, au fost prezenți Dr. Ozana și Dr. Cristian Moraru, care au fost felicitați și invitați să țină un discurs în fața a aproximativ 300 de medici din țară și invitați din străinătate.
La sfârșitul intervențiilor, ochii erau „curați” și frumoși, datorită grefoanelor (corneea – donor) perfect transparente.
Acest site utilizează Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori pe site și cele mai populare pagini. Păstrarea acestui modul cookie ne ajută să îmbunătățim site-ul nostru web.